Ελληνικό κοινοβούλιο:Πυλώνας της δημοκρατίας; του Ξενοφώντα Μυτακίδη

Κάθε δημοκρατία που λειτουργεί σωστά προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών μέσα από τον πολύτιμο θεσμό του Κοινοβουλίου, όπου οι εκλεγμένοι βουλευτές αγωνίζονται για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής του πολίτη.
Η βουλή γίνεται το βήμα της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.
Στην πατρίδα μας δυστυχώς το Κοινοβούλιο συχνά δεν εκπληρώνει τον προορισμό του και δεν προασπίζει τα λαϊκά δικαιώματα και συμφέροντα, παρόλο που εκλέγεται ακριβώς γιαυτό το σκοπό. Έτσι οι περισσότεροι βουλευτές ενδιαφέρονται μόνο για το ατομικό τους συμφέρον, απουσιάζουν πολύ συχνά από το κοινοβούλιο και δεν εκπροσωπούν πάντα επάξια το λαό που τους επέλεξε.
Επίσης υποκύπτουν είτε σε διάφορες πιέσεις που προέρχονται από μεγάλα συμφέροντα, είτε στις οδηγίες και εντολές του αρχηγού της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Δεν διεκδικούν καλύτερες συνθήκες ζωής για τους πολίτες, αφού εκείνοι πλέον ‘έχουν πετύχει στο στόχο τους και έχουν αποκατασταθεί οικονομικά για όλη τους τη ζωή αμειβόμενοι με πολύ καλές αποδοχές.
Επαναπαύονται στα έδρανα της Βουλής και παύουν να έχουν τη δική τους φωνή στα μεγάλα προβλήματα της χώρας και της πατρίδας.
Γίνονται τελικά άβουλα όργανα των εκάστων ισχυρών συμφερόντων και της διαφθοράς, χωρίς να πραγματοποιούν την υψηλή αποστολή για την οποία ο λαός τους έστειλε στα έδρανα του κοινοβουλίου.
Ωστόσο αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει και να βελτιωθεί για το καλό της δημοκρατίας.
Πολλά πρέπει να γίνουν για να μετατραπεί το κοινοβούλιο σε ναό της δημοκρατίας και προστάτη των δικαιωμάτων των πολιτών.
Η πολιτεία οφείλει να επιβάλλει αυστηρούς νόμους που θα αποτρέψουν τους βουλευτές από την οποιαδήποτε παρανομία, βλαπτική για το κοινό συμφέρον.
Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να ελέγχουν τακτικά πόσο τα μέλη τους μπορούν να ανταποκριθούν στον προορισμό τους, την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη.
Οι πολίτες απ΄την πλευρά τους να εκλέγουν αυτούς που αξίζουν πραγματικά και θα υπερασπίζουν το κονό όφελος και συμφέρον.
Στη σωστή εκλογή και αξιολόγηση θα συμβάλλουν και όλοι οι φορείς αγωγής. Η οικογένεια, το σχολείο, και οι πνευματικοί άνθρωποι οφείλουν να διδάξουν εμάς τους πιο νέους να εκτιμούμε σωστά τα πολιτικά πρόσωπα και να κρίνουμε ποιοι είναι σε θέση να προστατεύσουν τον πολίτη από τους επικίνδυνους και λαοπλάνους πολιτικούς.
Φυσικά τα ΜΜΕ οφείλουν να προβάλλουν κάθε φορά τα σωστά και κατάλληλα πρότυπα των ανιδιοτελών πολιτικών που θα αγωνίζονται για την πρόοδο της πατρίδας και το κοινό συμφέρον
Όλοι μαζί μπορούμε να αναδείξουμε τους σωστούς βουλευτές και πολιτικούς, ώστε η χώρα μας να βγει σύντομα από την τωρινή κρίση και η πατρίδα μας να γνωρίσει ένα λαμπρότερο μέλλον αντάξιο του παρελθόντος της

Η έκθεση αυτή του μαθητή της Γ΄ τάξης Ξενοφώντα Μυτακίδη επιλέχθηκε από τριμελή επιτροπή εκπαιδευτικών να εκπροσωπήσει το σχολείο μας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας της Δημοκρατίας