ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ;


Φορητοί υπολογιστές, ποντίκια, πληκτρολόγια και όποια ακόμη ηλεκτρονική συσκευή μπορείτε να φανταστείτε εγκαταλείπουν την αλουμινένια τους εμφάνιση και στρέφονται στο ξύλο και το μπαμπού. Στην Αμερική τα ξύλινα λάπτοπ είναι ο τρόπος να δείξουν το ενδιαφέρον τους για τη φύση, στην Ευρώπη ο κόσμος τα προτιμάει, γιατί έχουν την όψη αντίκας. Όσοι δεν πιστεύουν στα αληθινά οικολογικά αισθήματα των εταιρειών ή δεν ενδιαφέρονται για την εμφάνιση του υπολογιστή τους, τα προτιμούν σαν κάτι πρωτότυπο, καινούριο και διαφορετικό.


Η πόλη – που ονομάζεται «πρόγραμμα Ziggurat» - είναι με τη μορφή μιας πυραμίδας που θα μπορούσε να υποστηρίξει μια ολόκληρη κοινότητα μέχρι ένα εκατομμύριο ανθρώπων με την εκμετάλλευση της δύναμης της φύσης. Η πυραμίδα διαστάσεων 2,3 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχει πολλά άλλα οφέλη. Οι πόλεις μπορούν να φιλοξενηθούν στα συγκροτήματα που λαμβάνουν λιγότερο από 10% της αρχικής επιφάνειας εδάφους. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους. Η μεταφορά σε όλο το συγκρότημα θα συνδέεται με ένα ενσωματωμένο δίκτυο ανελκυστήρων (οριζόντια και κάθετα) και έτσι τα αυτοκίνητα θα είναι περιττά


Είναι το μικρότερο αυτοκίνητο που βγήκε ποτέ στην παραγωγή: ο λόγος για το βρετανικό Peel P50. Το αυτοκίνητο που χωράει μόνο τον οδηγό και μία τσάντα σχεδιάστηκε το 1962 ως αυτοκίνητο πόλης. Το P50, το μικρότερο μοντέλο αυτοκίνητου που κατασκευάστηκε ποτέ, έπιανε μέχρι και 61 χιλιόμετρα την ώρα και είχε τρεις ταχύτητες. Ωστόσο το Peel είχε ένα μικρό ελάττωμα: δεν είχε όπισθεν. Αν κάποιος ήθελε να κάνει όπισθεν, έβγαινε από το αυτοκίνητο το έπιανε από ένα ειδικό χερούλι που βρισκόταν στο πίσω του αμαξιού και το γύριζε… Το αυτοκίνητο αυτό κυκλοφορεί ακόμα στους δρόμους του Λονδίνου, ωστόσο πρόκειται για αντίγραφα του πρώτου Peel. Το Peel P50 πούλησε μόνο 50 κομμάτια.


Έχει το ύψος μιας κούπας καφέ, είναι από τα πιο αξιαγάπητα πλάσματα και φίλος του ανθρώπου. Δε θα μπορούσε να ήταν τίποτα άλλο από τον 6 μηνών Scooter, το μικρότερο σκυλί στον κόσμο. Το λευκό Maltez απέκτησε επάξια τον τίτλο του κατακτώντας και θέση στο βιβλίο Guiness, ως το πιο μικρό σκυλί του κόσμου, αφού το ύψος του είναι 8 εκατοστά και το μήκος του σώματός του φτάνει τα 20 εκατοστά! Όσο για το βάρος του, μετά βίας αγγίζει τα 400 γραμμάρια. Η υπερήφανη ιδιοκτήτριά του, Cheryl McKnight, από το Gisborne της Νέας Ζηλανδίας δηλώνει ότι στην αρχή δεν έτρεφε τόσο φιλικά αισθήματα για το μικρό Scooter, αλλά πλέον αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής της.