Μπρρρρρ...

Μια μέρα στο μεγάλο δάσος κυκλοφορεί η φήμη ότι άνοιξε μια καντίνα. Όλα τα ζώα του δάσους έτρεξαν και με σειρά ιεραρχίας παρατάχθηκαν το ένα πίσω από το άλλο για να ψωνίσουν. Μετά από λίγη ώρα να΄σου σκάει και ο λαγός. Βλέπει την τεράστια ουρά που έχει δημιουργηθεί και πολύ άνετα τους προσπερνάει και πηγαίνει πρώτος πρώτος μπροστά από το λιοντάρι.
-Τι κάνεις, ρε βλάκα λαγέ, λέει το λιοντάρι…
-Να, εγώ για την καντίνα ήρθα, απαντάει ο λαγός.
-Κι εμείς τι είμαστε εδώ που περιμένουμε στη σειρά, ηλίθιοι;. Αποκρίνεται το λιοντάρι και του τραβάει μια ανάποδη και τον στέλνει πίσω.
Σηκώνεται ο λαγός εκνευρισμένος και αφού προσπερνάει όλα τα ζώα, πάει και μπαίνει δεύτερος μπροστά από την αρκούδα.
-Τι κάνεις, ρε βλάκα λαγέ, λέει η αρκούδα.
-Να, εγώ για την καντίνα ήρθα..
-Καλά, ρε βλάκα, και ποιος νομίζεις ότι είσαι και έρχεσαι δεύτερος, λέει η αρκούδα και του κόβει μια μπουνιά και να σου ο λαγός τελευταίος.
Σηκώνεται στραβωμένος ο λαγός και γυρίζει την πλάτη του να φύγει φωνάζοντας.
-Δε με παρατάτε όλοι σας… την καντίνα δεν την ανοίγω σήμερα που να χτυπιέστε..!


..................................................................

Ένα καγκουρό δραπέτευε συνέχεια απ΄το ειδικό περιφραγμένο χώρο του στο ζωολογικό κήπο. Οι αρμόδιοι, ξέροντας ότι μπορεί να πηδάει πολύ ψηλά, βάζουνε ένα φράχτη 3 μέτρα ψηλό. Το επόμενο πρωί το καγκουρό έκανε τις βόλτες του στο ζωολογικό κήπο, έξω από τον περιφραγμένο χώρο του. Οι αρμόδιοι σηκώνουν το φράχτη στα 6 μέτρα, αλλά το επόμενο πρωί, πάλι έξω το καγκουρό. Ο φράκτης τώρα είναι στα 20 μέτρα ύψος. Τελικά, μια καμήλα απ΄τη διπλανή περίφραξη ρωτάει το καγκουρό:
-Πόσο ψηλά πιστεύεις ότι θα τον φτιάξουνε τον φράχτη;
-Πιθανόν 50 μέτρα, εκτός αν κάποιος σκεφτεί να κλειδώνει την πόρτα τα βράδια.