ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...

Επίσκεψη στο μουσείο φυσικής ιστορίας
Στις 17 Δεκεμβρίου 2009, ημέρα Πέμπτη, τμήματα της Γ’ τάξης επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του μουσείου, και είδαν τα εκθέματα-παλιά μηχανήματα σχετικά με τον ηλεκτρισμό. Αργότερα παρακολούθησαν ένα βίντεο με πειράματα σχετικά με εφαρμογές του ηλεκτρισμού. Έπειτα, ο υπεύθυνος καθηγητής του Μουσείου., ο κ. Παράσχος Καλλίτσης, πραγματοποίησε ζωντανά κάποια πειράματα με ηλεκτρικές μηχανές.
Τα παιδιά έλυσαν με αυτό τον τρόπο κάποιες απορίες που είχαν, αναφορικά με τον ηλεκτρισμό σε θεωρητικό επίπεδο, στο σχολικό βιβλίο. Στο τέλος τα παιδιά, αφού φωτογραφήθηκαν, υπέγραψαν στο βιβλίο επισκεπτών, εκεί και επέστρεψαν στο σχολείο.

«Τα παιδιά της χορωδίας»
Με την ταινία του σκηνοθέτη Christophe Barratier, «Τα παιδιά της χορωδίας», ξεκίνησε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 17:00, στην αίθουσα προβολών του σχολείου μας, την λειτουργία της η κινηματογραφική μας λέσχη. Λιγοστό αλλά ενθουσιώδες το κοινό που παρακολούθησε την προβολή κα, ανανέωσε το ραντεβού για το επόμενο δεκεπενθήμερο. Καλή συνέχεια λοιπόν!.


«ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ»
Την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010, πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας. Στις 13:30 ήχησε η σειρήνα και οι μαθητές/τριες με την προτροπή των καθηγητών μπήκαν κάτω από τα θρανία τους. Ακολούθησε εκκένωση του κτηρίου σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονηθεί και για το οποίο είχε γίνει αναλυτική ενημέρωση το προηγούμενο διάστημα.
Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην αυλή του σχολείου, εντοπίστηκαν και συζητήθηκαν οι ατέλειες και τα λάθη του σχεδίου τα οποία θα πρέπει να αποφευχθούν την επόμενη φορά

Ο σχολικός μας κήπος

Μετά από πολλές συζητήσεις και αναβολές άρχισαν τελικά οι εργασίες διαμόρφωσης του αύλειου χώρου του σχολείου μας. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010 το συνεργείο του Δήμου μας έπιασε δουλειά. Η φάση αυτή των εργασιών προβλέπει τη διάνοιξη παρτεριών στα οποία ,μετά την απομάκρυνση του υπάρχοντος χώματος και την αντικατάστασή του με άλλο κατάλληλο, θα γίνει φύτευση καλλωπιστικών δένδρων κα θάμνων. Περισσότερες λεπτομέρειες στο επόμενο φύλλο μας.

Πανελλήνιοι αγωνες ανωμάλου δρόμου

Στις 29 Ιανουαρίου 2010 η μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου,Μιχάλα Ειρήνη συμμετείχε στους Πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες ανωμάλου δρόμου. Οι αγώνες διεξήχθησαν στην Πάφο της Κύπρου και συνοδός ήταν ο κ. Τζήκας Ιωάννης. Η μαθήτρια κατέκτησε την 32η θέση μεταξύ 56 συμμετοχών.