ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ



Το πρωί της 11ης Δεκεμβρίου 2009, πραγματοποιήθηκαν οι σχολικοί αγώνες ανωμάλου δρόμου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Χίου, αγωνίστηκαν στο δημοτικό κήπο της Χίου. Από το σχολείο μας συμμετείχαν η Ειρήνη Μιχάλα και η Θεανώ Γδύση. Οι οποίες τερμάτισαν στην πρώτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα. Επίσης, από το γενικό Λύκειο Βροντάδου συμμετείχαν: η Βαΐα Βούκατα (πρώτη), η Κυριακή Κρεατσούλα (δεύτερη) και ο Γεώργιος Στείρος.








ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!



Θερμά συγχαρητήρια δόθηκαν δημόσια από το Διευθυντή του σχολείου μας, κ. Ιωάννη Ρόκο, στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α τάξης Αρμενάκη Κατερίνα, Βελλή Γιάννη, Κάβουρα Κωνσταντίνο, Καλαγκιά Κωνσταντίνο, Μαϊστράλη Νίκο & Μαστοράκη Αγγελική, που το πρωί της 17ης Νοέμβρη προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε μαθητή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου που τραυματίστηκε μετά από πτώση από το ποδήλατο του, στην αυλή του Αγίου Γεωργίου. Το περιστατικό ανέφερε στον Διευθυντή του 1oυ Δημοτικού Σχολείου, κ. Μάρκο Κάβουρα , η μητέρα του μαθητή.
Συγχαρητήρια λοιπόν και από εμάς!!




ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ «ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ Α.Ε.»


Το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ο ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ ΟΙΝΟΣ» που ξεκίνησε φέτος στο σχολείο μας, φιλοδοξεί όπως και το προηγούμενο «ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΤΕΙΧΗ», να αναδείξει θέματα που σχετίζονται με την βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας. Όπως φανερώνει και ο τίτλος του, το πρόγραμμα σχετίζεται άμεσα με την ίδρυση και λειτουργία της «ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ ΑΕ» και την σημασία της για το μέλλον του τόπου και των κατοίκων του.
Την Κυριακή λοιπόν 22 Νοεμβρίου 2009, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη της ομάδας στο οινοποιείο της ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ ΑΕ στον Εγρηγόρο στη διάρκεια της οποίας η ομάδα ξεναγήθηκε στο μουσείο, στις εγκαταστάσεις και τους αμπελώνες της επιχείρησης. Επίσης παρακολούθησε ενημερωτικό ντοκιμαντέρ και δοκίμασε τον “Aριούσιο Οίνο” κατά τη διάρκεια του γεύματος στην αίθουσα επισκεψιμότητας. Η μετακίνηση της ομάδας από και προς το σχολείο μας πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Αμανής, κ. Κώστα Ριμική.

Συμμετείχαν οι: Kοσσένα Κωνσταντίνα, Σεραφείμ Παντελής, Χούλη Μαρίνα, Κουμέντης Ιωάννης. Ζουμίδη Ευγενία, Ακαβάλου Ερήνη, Γδύση Θεανώ, Κόκκαλη Νικολέττα, Κουτσούδη Μοσχούλα, Βασιλάκη Μαρκέλλα, Μούνδρου Τατιάνα. Ντατσοπούλου Ελένη, Στείρου Θεοδώρα, Φύλλα Μαρίζα, και Ψώρας Νικόλαος
Συνοδοί ήταν οι υπεύθυνοι του προγράμματος κ. Δόβας Κοσμάς, Νικολάου Αντώνης καθώς και η φιλόλογος του Σχολείου μας η κ. Γεωργιτζίκη Γεωργία.