ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ

ΥΛΙΚΑ:


125 γραμ. ζάχαρη
4 αυγά
125 γραμ αλεύρι
30 γραμ. κακάο
2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
1 φλιτζάνι του καφέ λικέρ grand Marnier

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
125 γραμ. τυρί μασκαρόνε
5 κάστανα καθαρισμένα και βρασμένα.
2 κουτ. Της σούπας ζάχαρη.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
100 γραμ. κουβερτούρα σοκολάτα
4 κουτ. Σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουτ. Σούπας μπράντι
Κερασάκια γλασέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύετε τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα. Ρίξτε μέσα το αλεύρι κοσκινιστό και το κακάο. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέστε τις 2 κουταλιές νερό και ανακατεύετε.
Βουτυρώνετε ένα παραλληλόγραμμο ταψί, ακουμπάτε ένα λαδόχαρτο στον πάτο του και αδειάζετε το μίγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC για 12 λεπτά. Σηκώνετε απαλά το λαδόχαρτο να βγει το παντεσπάνι. Το ακουμπάτε πάνω σε σχάρα και με προσοχή ξεκολλάτε το παντεσπάνι. Το ραντίζετε με το μπράντι.
Στο μπλέντερ του μίξερ σας ετοιμάζετε τη γέμιση. Δουλεύετε το μασκαρπόνε με τα βραστά κάστανα και τη ζάχαρη. Αφήνετε το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Το αλείφετε επάνω στο παντεσπάνι. Το διπλώνετε σε ρολό και το τοποθετείτε σε μακρόστενη πιατέλα.
Ετοιμάζετε το γλάσο. Σε ένα κατσαρόλι βάζετε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μπράντι.
Ανακατεύετε και τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά. Τεμαχίζετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνετε μέσα στην κρέμα. Ανακατεύετε και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε για 5 λεπτά και μέχρι να λειώσει η σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά να γίνει το μίγμα ομοιογενές, αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσει και περιχύνετε τον κορμό με τη σοκολάτα. Τον στρώνετε με ένα μαχαίρι. Αν θέλετε τον χαράζετε με ένα πιρούνι να μοιάζει με κορμό δένδρου.

Τον διακοσμείτε με κερασάκια γλασέ.