125 γραμ. ζάχαρη
4 αυγά125 γραμ αλεύρι
30 γραμ. κακάο
2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό1 φλιτζάνι του καφέ λικέρ grand Marnier
125 γραμ. τυρί μασκαρόνε
5 κάστανα καθαρισμένα και βρασμένα.
2 κουτ. Της σούπας ζάχαρη.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
100 γραμ. κουβερτούρα σοκολάτα
4 κουτ. Σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουτ. Σούπας μπράντι
Κερασάκια γλασέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύετε τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα. Ρίξτε μέσα το αλεύρι κοσκινιστό και το κακάο. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέστε τις 2 κουταλιές νερό και ανακατεύετε.

Ετοιμάζετε το γλάσο. Σε ένα κατσαρόλι βάζετε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μπράντι.
Ανακατεύετε και τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά. Τεμαχίζετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνετε μέσα στην κρέμα. Ανακατεύετε και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε για 5 λεπτά και μέχρι να λειώσει η σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά να γίνει το μίγμα ομοιογενές, αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσει και περιχύνετε τον κορμό με τη σοκολάτα. Τον στρώνετε με ένα μαχαίρι. Αν θέλετε τον χαράζετε με ένα πιρούνι να μοιάζει με κορμό δένδρου.
Τον διακοσμείτε με κερασάκια γλασέ.