ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ! ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!

Την Πέμπτη 17 Νοέμβριου 2010 στην αίθουσα προβολών του σχολείου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτή του Πολυτεχνείου. Κατά την διάρκεια της γιορτής οι μαθητές Γιάννης Κουμέντης και Ευθύμης Ζαννίκος μαζί με τις μαθήτριες Κική Βαγιάνου και Αργυρώ Κουμέντη αφηγήθηκαν γεγονότα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου .
Στο ενδιάμεσο ο Στέλιος Χιωτέλης διάβασε την «Απολογία του Σάκη Καράγιωργα », ενώ ακούστηκαν τα ποιήματα «Ανώτατες Σπουδές» που απήγγειλε η Μαρία Καζάκα ,«1050 χιλιόκυκλοι» που διάβασε η Στέλλα Βαγιάνου και «Τα κάγκελα» που απήγγειλε η Ευγενία Ζουμίδη. Η Μαρίνα Χούλη είπε το ποίημα «Γλυκέ μου,εσύ δε χάθηκες» και η Μυρτώ Παπανικολάου μαζί με τη Γεωργία Ψώρα το «Ελεγείο πάνω στον τάφο ενός μικρού αγωνιστή».
Οι μαθητές Μαρία Ζουμή και Βασίλης Γανιάρης αφηγήθηκαν απόσπασμα από το βιβλίο «Τα δυο παιδιά». Φυσικά από τη γιορτή δε θα έλειπαν συγκλονιστικά ντοκουμέντα του ραδιοφωνικού σταθμού σταθμού της εποχής.
Η χορωδία του σχολείου τραγούδησε τα τραγούδια «Της δικαιοσύνης ήλιε» και «Η πλατεία».Το τραγούδι «Τα ηφαίστεια» ερμήνευσαν η Μαρία Λυγερού και ο Άλκης Φλάμος εισπράττοντας ένα ολόθερμο χειροκρότημα
. Το τέλος του εορτασμού σήμανε ο εθνικός μας ύμνος .Ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Καραγιαννάκη ,την κ. Ξανθίππη Μαλλιώτα και την κ.Δέσποινα Τσίχλα που επιμελήθηκαν τη γιορτή.