ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!

Στις 19 Νοεμβρίου, αμέσως μετά τη λήξη του σχολείου η Περιβαλλοντική μας ομάδα συναντήθηκε με το Λέκτορα Οινολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και οινολόγο της « Αριούσιος ΑΕ» κ. Γιώργο Κοτσερίδη.
Η συνάντηση έγινε στο «lounge» καφέ-bar “Καφεκούτι», του οποίου ο ιδιοκτήτης προσφέρθηκε να μας φιλοξενήσει.
Παρόντες βέβαια ήταν και οι συνδιοργανωτές της συνάντησης εκπροσωπώντας την εταιρία, η κ. Άννα Λαγού, ο κ. Δημήτρης Κεφάλας και ο κ. Νίκος Πιτσιλός.
Την εισαγωγή της κ. Λαγού ακολούθησε η κατατοπιστική ανάλυση του κ. Κοτσερίδη, ο οποίος ανάλυσε τις διάφορες ποικιλίες κρασιού και προσδιόρισε τα κριτήρια και τους τομείς που καθορίζουν την ποιότητά του. ‘Επειτα υπό την καθοδήγησή του και την επίβλεψη των καθηγητών που μας συνόδευαν , δοκιμάσαμε δύο διαφορετικά κρασιά της «Αριούσιος ΑΕ». Η εμπειρία ήταν συναρπαστική καθώς προσπαθούσαμε να καυαλάβουμε τα αρώματα του κρασιού και να ενεργοποιήσουμε τα αισθητήρια της γεύσης και της όσφρησης. Μεγάλη χαρά μας έδωσε η παρουσία εκτός των καθηγητών μας κ. Ρόκου, κ. Νικολάου, κ. Δοξαρά, κ. Τσαντίδου, κ.Μαλλιώτα, του κ. Κυλαδίτη και του κ. Λιανεζίδη και της κ. Γεωργιτζίκη ου δεν μας ξεχνούν … Δυστυχώς, ο κ. Δόβας αν και μέλος της συντονιστικής ομάδαςτου προγράμματος είχε μια άλλη σοβαρή υποχρέωση και δεν μπόρεσε να είναι κοντά μας...

Γεώργιος Κοτσερίδης Ph . D .
Επίκουρος Καθηγητής Οινολογίας


O Κοτσερίδης Γεώργιος , Λέκτορας Οινολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α), έχει διδακτορικό στην Αναλυτική Χημεία Οίνων απ’το Πανεπιστήμιο της Οινολογίας του Bordeaux , μάστερ στην Οινολογία – Αμπελουργία απ’το Πανεπιστήμιο της Οινολογίας του Bordeaux , πανεπιστημιακό δίπλωμα στην Οινολογία απ’τη Φαρμακευτική Σχολή του Montpellier και πανεπιστημιακό δίπλωμα του τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης έχει αποκτήσει το πανεπιστημιακό δίπλωμα Γευσιγνωσίας (DUAD , Bordeaux) to 1996.
Πριν διορισθεί στο Γ.Π.Α εργάστηκε σε οινοποιητικές εταιρίες στη Γαλλία και στην Ελλάδα