ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ


Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου το Γ3 του Γυμνασίου μας επισκέφτηκε τη Σχολή Μηχανικών στα πλαίσια του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού ύστερα από συζήτηση των μαθητών του τμήματός μας και του υπευθύνου καθηγητή κ. Σταύρου Στείρου .
Κατά την ξενάγηση είδαμε το μηχανουργείο και τον προσομοιωτή ο οποίος είναι ο πιο σύγχρονος στην Ελλάδα. Είναι ένας χώρος στον οποίο οι σπουδαστές της σχολής καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα του πλοίου κατά την διάρκεια της πλεύσης.
Είδαμε από κοντά μηχανές καραβιών οι οποίες δόθηκαν ως δωρεά στη σχολή από εφοπλιστικές εταιρίες. Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν μια πολύ παλιά μηχανή που αποτελεί μάλιστα μουσειακό έκθεμα.
Πολύ κατατοπιστικός ήταν ο καθηγητής Κεσικιάδης Εμμανουήλ, Α΄ Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού και Υποδιοικητής της σχολής Στέργιος Θεόδωρος, Υποπλοίαρχος Λ.Σ.
Μας μίλησαν για τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και εξέλιξης πάνω στο επάγγελμα. Πληροφορηθήκαμε για τις παροχές που δίνει η Σχολή στους σπουδαστές της όπως στέγη και τροφή.
Τέλος μας έδωσαν να καταλάβουμε ότι στις δύσκολες οικονομικές στιγμές που περνάει η χώρα, το επάγγελμα του μηχανικού πλοίων είναι πολύ προσοδοφόρο και με γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση.