ΜΙΑ «ΕΥΑΝΘΗΣ» ΚΟΡΔΕΛΑ ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ


Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ στις 19/3/10

Αυτό είναι το όνομα που αποφάσισαν να δώσουν στον αμπελώνα που υιοθέτησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Βροντάδου την περασμένη Κυριακή, όταν με τους συνοδούς καθηγητές τους έκαναν μία ακόμα επίσκεψη στο οινοποιείο της «Αριούσιος Α..Ε.».
Τα παιδιά έκοψαν την κορδέλα και τοποθέτησαν την ταμπέλα με το όνομα του «αμπελώνα τους» που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο οινοποιείο, φωνάζοντας δυνατά και με ενθουσιασμό το όνομα «Ευάν
θης», ενώ υποσχέθηκαν να μάθουν πώς καλλιεργούν και φροντίζουν ένα αμπέλι έτσι, ώστε να παράγει καλής ποιότητας καρπό, που θα γίνει εξαιρετικό κρασί। Το «δικό τους» κρασί με τη «δική τους» ετικέτα.

Οι άνθρωποι της «Αριούσιος» αυτή τη φορά, και πάντα στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν τα παιδιά, τα οδήγησαν σε κοντινό αμπελώνα, όπου τους έδειξαν πώς κλαδεύονται τα κλήματα। Εφοδιασμένοι με γάντια και κλαδευτήρια, οι μικροί φιλόδοξοι αμπελοκαλλιεργητές μπήκαν στον αμπελώνα κι έκαναν το πρώτο τους κλάδεμα. Σε κάθε μία από τις επισκέψεις τους τα παιδιά, και ανάλογα με την εποχή, θα μαθαίνουν και κάτι καινούργιο συμμετέχοντας σ’ αυτό.
Σχετικό βίντεο στη διεύθυνση: http://www.youtube.com/watch?v=B2kSogBorTY