ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ «ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ»

Στις 18 Μαρτίου ξεκινήσαμε για τους «Αγίους Πατέρες» με την ομάδα του πολιτιστικού προγράμματος «Γνωριμία και διάσωση – ψηφιοποίηση του ανέκδοτου έργου Χιωτών Μελοποιών» που επιμελούνται οι καθηγητές του Γυμνασίου μας, κ. Στείρος Σταύρος (Μουσικός), κ. Καραγιαννάκης Γιάννης (Φυσικός), με την συμμετοχή μαθητών και των τριών τάξεων του Γυμνασίου.
Φτάνοντας στο μοναστήρι ύστερα από μια υπέροχη διαδρομή, οι καλόγεροι και ο ηγούμενος μας υποδέχθηκαν εγκάρδια επιτρέποντας ακόμη και στα κορίτσια να περάσουν σε όλους τους χώρους του μοναστηριού και

να βγάλουμε φωτογραφίες। Αρχικά μπήκαμε σε μια σπηλιά, που τώρα πλέον λειτουργεί ως εκκλησία, και ακούσαμε από τον ηγούμενο την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία του μοναστηριού. Μετά από αυτό καθίσαμε σε ένα δωμάτιο γεμάτο αγιογραφίες, ενώ οι καλόγεροι μας πρόσφεραν νηστίσιμα γλυκίσματα. Στη
συνέχεια ψάλαμε Βυζαντινούς Ύμνους με τη βοήθεια και του Θεολόγου του σχολείου μας κ. Κώστα Βενεκά και δώσαμε στους καλόγερους έναν αναμνηστικό πίνακα με τις φωτογραφίες όσων ηγουμένων έχουν ζήσει έως τώρα εκεί.
Η συγκίνησή τους ήταν μεγάλη και, αφού μας ευχαρίστησαν βαθύτατα, μας χάρισαν κομποσκοίνια και σταυρουδάκι. Αφού τους αποχαιρετήσαμε, αποφασίσαμε να διαβούμε από ένα ωραίο μονοπάτι που θα μας οδηγούσε στην Νέα Μονή। Εκεί μας περίμενε και το λεωφορείο που θα μας πήγαινε πίσω στο σχολείο μας। Τα συναισθήματά μας ήταν ποικίλα και οι εμπειρίες μας πολλές. Αυτή η εκδρομή θα μας μείνει σίγουρα αξέχαστη.