«ΜΕΘΕΟΡΤΙΑ»

Το τελευταίο δίμηνο ήταν σίγουρα πλούσιο σε εορτασμούς και σχολικές εκδηλώσεις.
Στις 23 Δεκεμβρίου 2010, προπαραμονή των Χριστουγέννων, το σχολείο μας παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στην Παναγία Μούτσαινα. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα προβολών του σχολείου η Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Κατά τη διάρκεια της γιορτής διάβασαν πολλοί μαθητές αποσπάσματα σχετικά με τα Χριστούγεννα και η χορωδία τραγούδησε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε διάφορες γλώσσες. Η Γιορτή έκλεισε με παινέματα προς όλους τους καθηγητές από τους μαθητές της Γ΄τάξης. Υπεύθυνες καθηγήτριες της γιορτής ήταν η κα Συράκη και η κα Βασιλάκη.
Στις 10 Ιανουαρίου 2011, που ήταν η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς για το νέο έτος, στην αίθουσα προβολών πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας. Η τύχη χαμογέλασε στο τμήμα Α1 ενώ τυχερή καθηγήτρια ήταν η κα. Χούλη και τυχερός μαθητής ο Παντελής Κουμελάς από το Α3. Το 2011 θα είναι λοιπόν η χρονιά της Α΄Γυμνασίου!.
Στο τέλος του Γενάρη μια ακόμη γιορτή έφερε αλλαγές στη σχολική καθημερινότητα. Πρόκειται για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών. «Οι τρείς μέγιστοι φωστήρες της τρισηλίου θεότηος», ο Μέγας Βασίλειος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, εκτός από τις ιδιαίτερες γιορτές τους, γιορτάζουν κοινά στις 30 Ιανουαρίου. Αυτό καθιερώθηκε γύρω στα τέλη του 11ου αιώνα εξαιτίας των φιλονικιών των Χριστιανών, οι οποίοι θεωρούσαν τον ένα σπουδαιότερο από τους άλλους. Πριν από την απελευθέρωση του 1821 και κυρίως μετά από αυτήν η γιορτή καθιερώθηκε ως γιορτή των Ελληνικών Γραμμάτων. Οι τρείς Ιεράρχες συνδύασαν την Χριστιανική θρησκεία με τα αρχαία ελληνικά γράμματα για την μόρφωση και την ηθική καλλιέργεια των ανθρώπων, αποτελώντας τους προστάτες της σπουδάζουσας νεολαίας και των μαθητών. Προς τιμή τους την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011, το σχολείο μας παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στην Παναγία Μούτσαινα, αφού φέτος η ημέρα εορτής τους έτυχε να είναι η Κυριακή.
Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την αίθουσα του Γενικού Λυκείου όπου παρακολουθήσαμε την καθιερωμένη γιορτή με τη συμμετοχή των μαθητών ….
Και του χρόνου!