Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΑΛΟ...

Στις 3 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 6.30 μμ η θεατρική ομάδα του Φιλοπρόοδου Ομίλου Βροντάδου ανέβασε μια παιδική Χριστουγεννιάτικη παράσταση με τίτλο « Ο Άη Βασίλης Κόκκαλο ».
Θέμα της είχε την προσπάθεια τη περιβόητης μάγισσας Δόνας Ελπιδόνας - Παράκακης να αδυνατίσει τον Άη Βασίλη ώστε να μην μπορεί να μοιράσει φέτος τα δώρα στα παιδιά.
Τουλάχιστον έτσι ήθελε να λέει, αφού ο Άη Βασίλης πίνοντας το φίλτρο κοκκαλώνει, όχι με την έννοια του αδυνατίσματος, αλλά μένει κόκκαλο, δηλαδή ακίνητος.
Την συνταγή για το μαγικό φίλτρο δίνει στην Δόνα Ελπιδόνα - Παράκακη το πιστό της κακοκοράκι. Αυτή περιλαμβάνει το σιρόπι της Κοκκινοσκουφίτσας , την κιθάρα του Κακού Λύκου, τις ουρές από τα Τρία Γουρουνάκια, τα μούσια των έξι Νάνων και την μύτη του Πινόκιο.
Βοηθοί της μάγισσας για το κλέψιμο των αντικειμένων από τους ήρωες ήταν οι έξι Κακικάντζαροι.
Μετά την εκπλήρωση του σχεδίου της μετάνιωσε που στέρησε την χαρά από τον Άη Βασίλη να μοιράσει φέτος τα δώρα στα παιδιά.
Έτσι αποφάσισε να τον κάνει πάλι όπως πριν. Χάρη σ' αυτήν την καλή της πράξη η Δόνα Ελπιδόνα - Παράκακη από εδώ και πέρα θα λέγεται Δόνα Ελπιδόνα - Παράκαλη, ο Κακός Λύκος θα λέγεται Καλός Λύκος, το Κακό Κοράκι θα λέγεται Καλό Κοράκι και τέλος οι Κακικάντζαροι θα λέγονται Καλικάντζαροι.
Έπειτα από έξι κουραστικές πρόβες καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την παράσταση έγκαιρα και να την παίξουμε όχι μία αλλά τέσσερις φορές , καθώς την παρακολούθησαν και τα τρία Δημοτικά σχολεία του Βροντάδου. Στο έργο συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι όπως και παιδιά από το Γυμνάσιό μας:
Ο Γιάννης Τσαμπαρλής και η Σταματία Νύκτα έπαιζαν τα δύο από τα τρία γουρουνάκια, ενώ η Σταματία υποδύονταν και την κόρη του Αγίου Βασίλη.

Η Ειρήνη Κριτούλη, η Κατερίνα Αρμενάκη, η Μαρία Ζουμή και η Αγγελική Κιρκινέζη έπαιζαν τους κακικάντζαρους.

Ο Γιώργος Στείρος έπαιζε τον πινόκιο.

Ο Στέλιος Βούκουνας και ο Κώστας Κάβουρας έπαιζαν τους δύο από τους έξι νάνους.

Τα συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και … ποιός ξέρει; Ίσως κάποιοι από αυτούς ν’ αποτελέσουν τα αυριανά αστέρια της υποκριτικής!