ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΞΕΓΝΟΙΑΣΙΑΣ...

Η τριήμερη εκδρομή μας , πραγματοποιήθηκε στις 24 Απριλίου 2010, ημέρα Σάββατο, έως το πρωί της Τρίτης 27 Απριλίου 2010. Αναχωρήσαμε από τη Χίο το πρωί του Σαββάτου, και μόλις φτάσαμε στον Πειραιά μπήκαμε στα λεωφορεία και οδηγηθήκαμε στο Πασαλιμάνι για μια απογευματινή βόλτα ξεκούρασης πριν πάμε στο Πλανητάριο, όπου και παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα «Η μεγάλη περιπέτεια» για τα αστέρια, τους πλανήτες και τους αστροναύτες. Μετά από την εξαιρετική αυτή εμπειρία, ετοιμαστήκαμε για την βραδινή μας έξοδο, στο μαγαζί όπου εμφανιζόταν ο Νότης Σφακιανάκης. Στο «Ωδείο» διασκεδάσαμε πολύ και όπως ήταν φυσικό φροντίσαμε να απαθανατίσουμε τις στιγμές μας εκεί. Μάλιστα, μερικοί τυχεροί συμμαθητές μας φωτογραφήθηκαν με τον συμπαθέστατο τραγουδιστή.
Παρά την κούρασή μας, όταν επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο, δεν σταματήσαμε τις βόλτες και τις «επισκέψεις» εξουθενώνοντας τους καλούς μας καθηγητές. Το επόμενο πρωί, επισκεφθήκαμε το μουσείο της Ακρόπολης, χωρίς όμως να απολαύσουμε την ξενάγηση, λόγω της είδησης για απεργία και της πιθανής μας αναχώρησης το ίδιο απόγευμα. Ευτυχώς όμως όλα ταχτοποιήθηκαν και εμείς πήγαμε μια υπέροχη βόλτα στη Γλυφάδα για φαγητό. Έπειτα γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για ανάπαυση. Το ίδιο βράδυ επισκεφθήκαμε τα Village Cinemas. Γυρίζοντας στο ξενοδοχείο, δεν έλειψαν φυσικά οι «επισκέψεις», κάνοντας τους καθηγητές μας να «μετανιώσουν που ήρθαν μαζί μας». Το πρωί της άλλης μέρας φύγαμε για Πελοπόννησο. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ξενάγηση στα ανάκτορα των Μυκηνών και στον «Τάφο του Ατρέα». Μας έκαναν τρομερή εντύπωση τα επιτεύγματα των Μυκηναίων, ενώ ο ξεναγός μας εκεί φρόντισε να μας αποκαλύψει άγνωστες πτυχές της ιστορίας και του πολιτισμού των Ατρειδών… Το μεσημέρι κάναμε μια στάση στο Κεφαλάρι για φαγητό και … συγκρουόμενα, ενώ το απόγευμα το περάσαμε στην αγορά του Ναυπλίου. Το βράδυ πήγαμε σε ένα μικρό ταβερνάκι στους Αμπελόκηπους με ζωντανή μουσική και με πολύ κέφι χορεύαμε ασταμάτητα μέχρι το πρωί!. Τα ξημερώματα επιβιβαστήκαμε στο πλοίο, «Μυτιλήνη» με προορισμό τη Χίο. Επιστροφή στην πατρίδα και «ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα, συντροφιά με τις αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή!.
Ήταν τρείς μέρες ξεγνοιασιάς που θα πλουτίζουν τις μαθητικές μας αναμνήσεις για χρόνια. Ήταν τρεις μέρες που 65 απόφοιτοι Γυμνασίου περπάτησαν, γέλασαν, διασκέδασαν, χόρεψαν, τραγούδησαν, περιηγήθηκαν στις ομορφιές της Ελλάδας με τη συνοδεία των αγαπημένων μας καθηγητών. Με το καλό να ξαναπάμε λοιπόν!...