ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ: ΝΕΑ ΚΙΟΣ-ΝΑΥΠΛΙΟ

Με προορισμό τον Πειραιά αναχωρήσε η περιβαλλοντική ομάδα «ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ ΟΙΝΟΣ» του Γυμνασίου μας με το πλοίο «ΛΙΣΣΟΣ», το βράδυ της 27ης Ιανουαρίου 2010. Το πρωί της Πέμπτης φτάσαμε στον Πειραιά, όπου μας περίμενε το πούλμαν που θα μας μετακινούσε στις καθημερινές μας δραστηριότητες.
Μετά από μια ενδιάμεση στάση στον Ασπρόπυργο φτάσαμε στην Επίδαυρο. Εκεί μας περίμενε ξεναγός η οποία μας ξενάγησε στο αρχαίο θέατρο, καθώς και στο αρχαιολογικό μουσείο της περιοχής. Στη συνέχεια πήγαμε στον ξενώνα μας στη Νέα Κίο, όπου διαμείναμε κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο Ναύπλιο.
Το απόγευμα τα μέλη του ΚΠΕ της Νέας Κίου μας υποδέχθηκαν εγκάρδια και παίξαμε παιχνίδια γνωριμίας.. Την Παρασκευή το πρωί πήγαμε στο Ναύπλιο, όπου τα μέλη του ΚΠΕ μας ξενάγησαν στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, στην εκκλησία όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας και μας μίλησαν για τα κάστρα που, δυστυχώς, δεν προλάβαμε να επισκεφθούμε. Το πρόγραμμα του απογεύματος της Παρασκευής ήταν πολύ ευχάριστο. Κάναμε βόλτα στα μαγαζιά του Ναυπλίου και αγοράσαμε δώρα για μας και τους δικούς μας.
Το βράδυ το πρόγραμμά μας ήταν ελεύθερο. Αποφασίσαμε λοιπόν όλα τα παιδιά να κάνουμε πάρτι. Το πρωί του Σαββάτου, αφού πήραμε το πρωινό μας, ξεκινήσαμε για το ταξίδι της επιστροφής. Πριν πάμε στον Πειραιά όμως επισκευφθήκαμε τα οινοποιεία της Νεμέας και τον Ισθμό της Κορίνθου. Το απόγευμα φτάσαμε στον Πειραιά και επιβιβαστήκαμε στο ¨ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» για την επιστροφή μας στη Χίο. Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι και όλα τα μέλη της ομάδας έμειναν ευχαριστημένα.

Συμμετοχές:
Kοσσένα Κωνσταντίνα, Γανιάρης Βασίλης, Πιταούλη Ευτυχία, Σεραφείμ Παντελής, Κουμέντης Ιωάννης, Ζουμίδη Ευγενία, Βαγιάνου Κυριακή, Πουλή Ιουλία, Σαρρής Νίκος, Ακαβάλου Ερήνη, Γδύση Θεανώ, Κόκκαλη Νικολέττα, Κουτσούδη Μοσχούλα,Βασιλάκη Μαρκέλλα, Μούνδρος Αντώνης, Μούνδρου Τατιάνα, Μπιρλής Μιχάλης, Ντατσοπούλου Ελένη, Στείρου Θεοδώρα, Φύλλα Μαρίζα, Ψώρας Νικόλαος.
Συνοδοί:
Νικολάου Αντώνης & Ματθαίου Καλλιόπη

Σχετικά βίντεο στη διεύθυνση:
Part1, http://www.youtube.com/watch?v=m7muCplhZNc