ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ!!!!

Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, στις 20:30 πόλεις και χωριά σε ολόκληρο τον κόσμο έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα – την Ώρα της Γης – στέλνοντας ένα ηχηρό παγκόσμιο μήνυμα, ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Η «Ώρα της Γης» ξεκίνησε το 2007 από το Σίδνεϊ με τη συμμετοχή των 2,2 εκατομμυρίων κατοίκων της πόλης. Το 2008, η δράση πραγματοποιήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο πια, όπως και το 2009 με τη συμμετοχή 3.929 πόλεων και κοινοτήτων από όλο τον κόσμο.
Πολλοί από εμάς ίσως κλείσανε τα φώτα του σπιτιού τους και άλλοι όχι. ‘Όσοι ενημερωθήκαμε και κλείσαμε τα φώτα καταλάβαμε την αξία αυτής της μικρής πράξης. Με αυτήν την πράξη συνειδητοποιούμε όλοι μαζί την αξία του πλανήτη αλλά και την αξία του να κλείνουμε τον διακόπτη του δωματίου μας, όταν φεύγουμε, ή να απενεργοποιούμε τελείως τις ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές. Όσο περίεργο και να μας φαίνεται, με αυτές τις πράξεις όλο και κάτι θα κερδίσουμε για την αποφυγή της υπερθέρμανσης του πλανήτη!
Φαντασμαγορικό το θέαμα της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, με και χωρίς τα διακοσμητικά φώτα για την «Ώρα της Γης», χωρίς να διακοπεί η κυκλοφορία!...

Στις 27 Μαρτίου 2010, ημέρα Σάββατο, και ώρα 20:30 , εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο για 60 λεπτά θα σβήσουν τα φώτα τους, με σκοπό την μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας και των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.
Μπορείς και εσύ !!!
Μόνο μην το ξεχάσεις!!!

(Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)